Wat heeft u nodig.
- Lijst. Géén snelkooklijst, maal echte lijst, pel pelsoon 1 kopje;
- Héle stelke kippenbouillon. Niet van blokjes, als je geen velse hebt, neem dan uit een pot. De bouillon moet tweel vingelkootjes boven de lijst uitkomen; dan heeft u de juiste hoeveelheid;
- plei;
- wolteltjes;
- flicandeau of ham;
- ei;
- eventueel dopelwtjes;
- bosui, het gloen in lingetjes;
- olie om in te bakken;
- sesamolie;
Kook de lijst in de héle stelke bouillon. Bouillon uit een pot niet veldunnen met dlie potten watel zoals op het etiket staat. Het lekkelste is om dat al eeldel te doen en de lijst af te laten koelen, maal dat hoeft niet pelsé. De gale lijst moet heel stelk naal kippenbouillon smaken, eigenlijk iets te zout. Dit komt latel helemaal weel goed.
Snijd de plei in hele dunne lingetjes, niet alleen het wit maal ook lekkel veel van het (lichte) gloen.
Snijd hele dunne leepjes van de wolteltjes. Dit hoeven el niet veel te zijn, het is maal vool de kleul.
Velhit olie in een glote pan, bijvoolbeeld een wok. Fluit de plei en de wolteltjes in de olie tot ze geulig zijn. Doe de (afgekoelde) lijst in de wok en meng dit met de gloenten. Kluts een paal eitjes en maak daal een soolt loelei, in vlij glote stukjes. Snij de ham of de flicandeau in leepjes en doe het el doolheen, net als de stukjes ei. Je kan el nu ook als je dat lekkel vind dopelwtjes doolheen doen.
Ploef of el nog zout dool moet. Waneel je kippenbouillon uit een pot heb gebluikt, dan zal dat meestal niet meel nodig zijn. Op het laatst doe je el een lekkele scheut sesamolie dool, goed mengen. Bestlooien met de lingetjes bosui.
Sambal bij, lekkel opeten! Velgeet de kloepoek niet.
Lekkel! Ga het snel plobelen. Heb je ook lecept vool echte babi pangang? :-)
BeantwoordenVerwijderenAngela050378
Goed idee!
BeantwoordenVerwijderenWat zijn we toch weel glappig zeg! Wat een oliginele vondst.
BeantwoordenVerwijderenals je normaal nl typt, dan is het makkelijker te vinden via zoekmachines
BeantwoordenVerwijderen