zondag 28 juli 2013

Linette op zondag: de picknick

Wat is het toch fijn als de zomer in 't land is. Alles staat in bloei, en mensen brengen veel tijd buitenshuis door. Buiten eten hoort hier natuurlijk ook bij, en vandaag wil ik het eens met u hebben over de gezelligste vorm van buiten eten, de picknick.De picknick heeft een soort magische klank. De spanning van de voorbereiding, het inruimen van de mand - past alles er wel in? - en natuurlijk de verrassing als de plaats van bestemming wordt bereikt.

En hoewel natuurlijk niet iedere picknick zal eindigen zoals zo mooi is afgebeeld door Édouard Manet in zijn beroemde schilderij Le déjeuner sur l'herbe, is er toch altijd wel een soort romantische spanning tussen de mensen die aan een picknick deelnemen. Het gebruiken van de maaltijd in de vrije natuur zet alle zintuigen op scherp. 

Voor een geslaagde picknick moeten natuurlijk de juiste ingrediënten aanwezig zijn. Neem de tijd voor de picknick, voor serieuze en minder serieuze gesprekken terwijl u de meest heerlijke hapjes tevoorschijn haalt uit uw rijk gevulde mandje. Schroom ook niet om een flesje wijn mee te nemen, bijvoorbeeld de heerlijk soepele Jacob's Creek Shiraz Cabernet uit Australië (vergeet de glazen niet!), om de tongen wat losser te maken. 

Maar bovenal: geniet met volle teugen van het mooie weer en de prachtige natuur. Voel!

Liefs,
Linette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten