dinsdag 2 juli 2013

Linette's doordeweekse tip: Frankrijk

Om de lezer niet de hele week verstoken te laten zijn van Linette, zullen we ook doordeweeks af en toe een korte tip plaatsen. Vandaag is Frankrijk het onderwerp.

Veel mensen gaan op vakantie naar Frankrijk. 

Eén van de culinaire hoogtepunten van Frankrijk is natuurlijk het stokbrood, en zeg nou zelf, wie wil er nou niet eens als een echte fransman of -vrouw op zo'n bankje in het park zitten met een krantje, twee flessen wijn en een bosje stokbroden?

Op zich heel leuk, maar het bestellen van eten is daar toch vaak lastig. U kent de Fransen: te belazerd om fatsoenlijk Nederlands te leren; het zijn echte chauvinisten.

Vandaar onze tip van vandaag: Hoe bestel ik een stokbrood in Frankrijk?

Ten eerste moet u natuurlijk een bakker zien te vinden. Deze zijn vaak herkenbaar aan het opschrift 'Boulanger' op de gevel. Ga nu naar binnen, en zeg: "une baguette s'il vous plaît". Dit betekent: "ik wil eigenlijk wel een stokbrood". U krijgt nu één stokbrood, als alles goed is.

Herhaal de voorgaande stap net zo lang tot u net zoveel stokbroden heeft als u wilt, en betaal. Dat kan ook gewoon met euro's tegenwoordig, dat is toch maar makkelijk hè.

Bonjour!

Linette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten