dinsdag 9 juli 2013

Linette's doordeweekse tip: Duitsland

Vandaag neem ik u eens mee naar de Oosterburen, zoals men de Duitsers ook wel noemt. Duitsland is al jaren een favoriete vakantiebestemming voor Nederlanders, en dat is natuurlijk logisch: zon, zee, strand, én de Duitse keuken, wat wil je als vakantieganger nog meer?


De belangrijkste Duitse bijdrage aan de culinaire wereld bestaat natuurlijk vooral uit Döner-Kebap, meestal kortweg Döner genoemd. Maar vandaag wil ik het met u hebben over die ándere Duitse specialiteit: worsten. Overal in Duitsland vindt men worst, en veel streken hebben hun eigen worstje ontwikkeld. Zo zijn er de Thüringer, Frankfurter, Nürnberger, Hamburger, Bitburger, Cheeseburger en nog zo'n 500 andere soorten worst, met allemaal hun eigen karakteristieke smaak.


Als tip zou ik u mee willen geven: kijk eerst even hoe de mensen uit de streek zelf hun worst bestellen en consumeren, en probeer dat zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Duitsers zijn nogal gevoelig waar het hun worst betreft, en we willen uiteraard niet provoceren. De Duitsers staan bekend als een strijdlustig volk, en er zijn al oorlogen om minder uitgebroken.

Mahlzeit! 


3 opmerkingen:

  1. Die mevrouw op de foto die zo deskundig dat stuk vlees in haar mond neemt ... wat doet die Engelstalige tekst op de achtergrond?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pure porno met een Turkse maaltijd! Who the f*ck is die Linette??

    BeantwoordenVerwijderen