woensdag 26 juni 2013

Vlierbloesemroomijs

Het gonsde al enige tijd rond op Twitter: binnenkort zou het toonaangevende foodblog met etc etc. het geheim van vlierbloesemroomijs prijsgeven. Welnu; het is zover.

U gaat weer naar dezelfde boom als waar u de bloemen plukte voor de vlierbloesemsiroop. Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk de bloemen op reikhoogte al heeft geplukt en u er zonder hulpstukken niet bij kunt. Pluk daar weer mooie schermen met veel bloemetjes.Thuis doet u deze bloemen in een halve liter volle melk. Zorg dat de bloemen nét onder staan. Zet 24 uur weg en ga iets voor uzelf doen.

Hierna zeeft u de melk door een zeef met daarin een theedoek, die niet naar waspoeder ruikt. De vlierbloesemmelk mengt u goed met de inhoud van een blikje gecondenseerde melk, het merg van een vanillestokje en 250 ml geklopte slagroom (geen suiker toevoegen, tenzij u wilt dat het glazuur van uw tanden springt).

Let op! Gecondenseerde melk staat natuurlijk niet bij de houdbare zuivel, maar bij de Oosterse producten in de buurt van de kroepoek en de gebakken uitjes,Dit mengsel laat u in een ijsmachine draaien tot het lekker romig ijs is. Dat duurt ongeveer 40 - 50 minuten. Als u geen ijsmachine heeft, doet u het in een bakje in de vriezer en roert u dit elk half uur  goed om met een vork. Meteen opeten. U kunt het wel bewaren, maar dan wordt het ijs keihard. Eerst even laten ontdooien dus.

Lekker met aardbeien die even gemarineerd zijn in een kleine hoeveelheid vlierbloesemsiroop.
1 opmerking:

  1. Fijn, Amieke, ik zie dat je het (gratis) vlierbloesemsiroopflesetiket hebt gedownload en gebruikt in je keuken! Goed om te zien dat de producten van dit toonaangevende foodblog met etc. gebruikt worden.

    BeantwoordenVerwijderen