donderdag 27 juni 2013

Carolina Pulled Pork

Welkom bij weer een uniek recept op dit toonaangevende foodblog met etc.

Het betreft hier een recept uit grootmoeders tijd, maar alleen als u toevallig een internationale grootmoeder heeft. Het gaat namelijk om Carolina Pulled Pork (spreek uit als: [Kerrolaina Poelt Pôhk]). Dit betekent: "aan stukken getrokken varken uit Carolina". Let op, het gaat hier dan om Noord- of Zuid-Carolina, dat zijn die staten die altijd op TV zijn als er een  hurricane [hurriekeen] is.



Maar genoeg geluld, tijd om ter zake te komen. Dit gaat u nodig hebben:

- Een slowcooker [slookoeker]. Als u geen slowcooker heeft kunt u óf nu stoppen met lezen, óf er eentje aanschaffen, hier bijvoorbeeld, of op Marktplaats (dit zijn geen gesponsorde links hoor, daar doen wij op dit toonaangevende foodblog met etc. niet aan)


Ingrediënten:
  • 2 uien, in vier stukken gesneden (we bedoelen 4 stukken per ui, dus een totaal van 8 stukken. Maar 7 of 9 stukken is ook goed, dit luistert niet erg nauw)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • beetje zout
  • beetje peper
  • een stuk van een varken, bijvoorbeeld een schouder. Een kilo of twee moet genoeg zijn, tenzij je de hele buurt op visite krijgt. Maar dan moet je ook twee (2) slowcookers hebben, en de meeste lezers haakten natuurlijk bij één slowcooker al af, dus dat doen we niet.
  • Tabascosaus
  • 250 ml Appel Cider Azijn. U kunt hier en hier nog wat andere handige toepassingen vinden voor de azijn die eventueel overblijft.
  • 100 ml Worcestershire [wusteh] saus.
  • 2 theelepels suiker
  • snufje mosterdpoeder
  • beetje knoflookpoeder
  • wat cayennepeper
Ach, trek gewoon maar alles uit het kruidenrekje. Het maakt eigenlijk niet zo gek veel uit.

  1. Gooi de stukken ui in de slowcooker.
  2. Doe bruine suiker, paprikapoeder, zout en peper bij elkaar, en wrijf het stuk varken ermee in.


  3. Gooi het stuk varken ook in de slowcooker bovenop de uien, en sprenkel er een beetje tabascosaus overheen.


  4. Doe azijn, Worcestershire-saus, suiker, mosterdpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper bij elkaar en roer het goed.
  5. Doe ongeveer een derde van dit mengsel bij de rest in de slowcooker, de andere twee derden bewaar je maar even in de koelkast.
  6. Wacht 8 tot 10 uur, met de slowcooker op een lage stand (je mag tussendoor iets anders eten).


  7. Haal alles eruit, trek het stuk varken uit elkaar en haal het bot en de onsmakelijke stukken vet en zo eruit.
  8. Hup, alles weer terug in de slowcooker, en gooi nu de rest van het azijnmengsel er ook maar bij.

Nu is het klaar om te eten. Je kunt het bijvoorbeeld op een broodje doen, met coleslaw [kohlslah] en een pickle [pikkol] (dit betekent augurk) erbij, of met wat van dat groene onkruid, zoals op dat andere plaatje. Zoals ze in de Carolina's zeggen: 'bon apentiet!'




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen