zondag 20 oktober 2013

Nep-cheesecake, snel en makkelijk

Cheesecake is lekker. Je moet het alleen niet in het Nederlands vertalen, want wie wil er nou Kaastaart? Het is dus cheesecake. En het leuke is, je kunt heel snel en makkelijk zelf cheesecake maken.

Over het volgende recept is goed en slecht nieuws te melden. Het slechte nieuws is: het is geen échte cheesecake. Het goede nieuws: het resultaat is eigenlijk lekkerder dan echte cheesecake. Dus eigenlijk is er alleen maar goed nieuws. En we mogen de koning van de specerijen (kaneel) gebruiken! En er is nog meer goed nieuws: het kan bijna niet fout gaan.Wat heb je nodig?

  • Twee blikjes croissantdeeg. Zoiets dus.
  • 500 gram roomkaas. Zulk soort pakjes.
  • 150 gram suiker.
  • een beetje vanille-extract
  • een beetje suiker en kaneel door elkaar gemixt
  • een stuk boter

Hoe moet dat dan?

Voordat we beginnen: laat de roomkaas zacht worden op het aanrecht, want dat gaan we straks mixen. Zet ook de oven vast op 180 graden, dan kan die vast warm worden.

Zoek nu een overschaal, en open één van de blikjes croissantdeeg. Leg het deeg op de bodem van de ovenschaal.

Gooi de roomkaas, suiker en een scheutje vanille in een kom en mix het allemaal een beetje door elkaar. Als het allemaal een beetje gemengd is gooi je dit over het bladerdeeg. Beetje egaal uitsmeren natuurlijk, dat spreekt voor zich.


Hier bovenop leg je dan weer een laag croissantdeeg uit het andere blikje.


Besprenkel het geheel met de suiker-kaneel mix, en leg er hier en daar een stukje boter op. Nu schuif je 't in de oven, en wacht een minuut of 30-35 tot het er lekker genoeg uitziet. Klaar!Geen opmerkingen:

Een reactie posten