donderdag 29 augustus 2013

Pittige makreel

Dit is ontzettend lekker. En snel en makkelijk en met een best indrukwekkend resultaat. Een soort bluf-eten dus; 'kijk mij eens uitgebreid gekookt hebben'.


Wat heb je nodig:


  • Gestoomde (gerookte) makreel. Van de visboer, of van de supermarkt. Het leukste zijn die hele vissen;
  • Uien
  • Knoflook
  • Trassi (ik had deze keer Surinaamse van Fajah Lobi; die is milder dan de Indische trassi, m.a.w: die stinkt minder (jammer hoor)
  • Sambal Badjak (of welke je het lekkerste vindt)
  • Zout
  • Olie

Hak uien en knoflook heel fijn; het liefste in een keukenmachien. Voor 2 vissen had ik 3 grote uien en 6 teentjes knoflook; dit mogen er ook meer zijn.

Bak de uien en de knoflook met wat zout in de olie. De uien moeten echt zacht en gaar zijn. Voeg trassi en sambal toe; nog even bakken. 

Haal eventueel de koppen van de vissen en vouw hem via de buik open. Haal die lange graat eruit en vul de vissen met het ui/knoflook/etc-mengsel. Pak ze in zilverfolie en verwarm ze in de oven. 

Lekker met rijst. Echte rijst, natuurlijk



2 opmerkingen: